Gemeente wil opnieuw een stadsdichter aanstellen

06 februari 2009

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht wil eind 2009 een nieuwe stadsdichter aanstellen. Deze wordt door inwoners van de stad gekozen tijdens een nog te organiseren verkiezing. De aanstelling is voor vier jaar.

Onmisbaar
De nieuwe stadsdichter volgt Jan Eijkelboom op die, in 2001 als eerste stadsdichter in Nederland en Vlaanderen zijn stem liet horen. Na zijn overlijden, in februari 2008, zit Dordrecht zonder stadsdichter. Omdat de gemeente een stadsdichter onmisbaar vindt in een cultuurstad als Dordrecht start nog dit jaar de nieuwe zoektocht.

Vijf kandidaten
Het is de bedoeling dat het Dordtse publiek de nieuwe stadsdichter kiest. Een nog te formeren comité zet een meervoudige dichterlijke opdracht uit onder de Dordtse bevolking. Iedere dichter, bekend of onbekend, die woont in Dordrecht of in de directe omgeving en een sterke band met de stad heeft, kan meedingen voor een nominatie. Het is mogelijk om met meerdere personen mee te dingen als duo of collectief. Een jury beoordeelt de inzendingen en selecteert vijf kandidaten. Deze vijf zullen tijdens een gratis toegankelijk literair evenement hun werk voordragen. Het publiek kiest uiteindelijk door middel van (elektronische) stemming de nieuwe stadsdichter.

Zodra de verkiezingen van start gaan, zal hierover uitgebreid worden bericht in de media.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.