Vier mensen in race voor titel Stadsdichter van Dordrecht

28 augustus 2009

DORDRECHT - Vier Dordtenaren zijn in de race om Stadsdichter van Dordrecht te worden. Marieke van Leeuwen en Peter M. van der Linden werden door een jury onder leiding van wethouder Jan Lagendijk gekozen. De opzet was dat de jury uit tien dichters, die zich hadden aangemeld, vijf namen zou selecteren voor de verkiezing. Volgens de jury lukte dat niet, want gelet op de kwaliteitseisen die werden gesteld, konden alleen Marieke en Peter zich verheugen in de passende waardering van de jury. Acht kandidaten werden positief bedankt voor hun bijdrage op papier.

Vervolgens zijn Casper Markesteijn en Jacoline de Heer gevraagd om ook mee te gaan doen aan de verkiezing, zodat het publiek kan kiezen uit vier namen.

Op 3 oktober zal de finale zijn en mag op een speciale avond publiek bepalen, wie zich vier jaar stadsdichter van Dordrecht mag gaan noemen. Dat gebeurt op de dag van de poezië.

Eén bekende Dordtse dichter, Kees Klok, heeft op voorhand aangegeven niks te zien in de verkiezing.  De nieuwe Stadsdichter zal de opvolger zijn van de in 2008 overleden Jan Eijkelboom.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.