Dordrecht wint ook de nationale citymarketing trofee

04 juni 2012
Dordrecht wint ook de nationale citymarketing trofee

DORDRECHT – De stad Dordrecht heeft de Nationale Citymarketing Trofee 2012 gewonnen. Directeur Dordrecht Marketing Gerben Baaij maakte dit als eerste bekend. Inmiddels is ook het juryrapport publiek gemaakt.

In de categorie met meer dan 100.000 inwoners waren ook Eindhoven en Groningen in de race.

De uitreiking gebeurde tijdens het Nationaal Congres Citymarketing in Eindhoven. Dordrecht was voor het weekeinde ook al gekroond als evenementenstad.  Wethouder en  loco-hurgemeester Piet Sleeking, die morgen en woensdag op een landelijk congeres zit van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) reageerde via twitter verheugd op de nieuwe erkenning voor de stad. Zijn VVD-collega Jasper Mos volgde snel.

Beoordeling Jury:
De jury waardeert Dordrecht met name om zijn duidelijke visie, brede aanpak en het betrekken van stakeholders in alle sectoren van de gemeente. “Er zijn goede resultaten geboekt op de verschillende beleidsterreinen en de organisatie voor citymarketing heeft zich een sterke positie verworven in de gemeente en de gemeenschap. Er is sprake van een totaalpakket”, aldus de jury.

De Nationale Citymarketing Trofee werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar waren de gemeenten Den Haag en Lelystad de winnaars. Burgemeesters in Nederland hebben dit voorjaar hun gemeente of andere steden kunnen aanmelden voor de titel “Beste citymarketing gemeente van het jaar 2011”. Daarnaast zijn mogelijke kandidaten voor de trofee aangedragen door een aantal op dit vakgebied actieve wetenschappers.

Er is gekeken naar een aantal belangrijke aspecten, zoals de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden, beleid en beleidsstukken op dit terrein, onderzoek naar effecten en resultaten van citymarketing en de wijze van organisatie. Bij de uiteindelijke beoordeling door een jury van deskundigen zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar.

Nationaal Congres Citymarketing
Het Nationaal Congres Citymarketing (NCC) is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor mensen die werkzaam in marketing en promotie bij overheid

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.