Lente bij Weizigt met geboorte lammetjes

15 april 2014 door Eva Baars
Lente bij Weizigt met geboorte lammetjes

DORDRECHT -  Zaterdagavond 12 april zijn op Stadsboerderij Weizigt de eerste twee schapenlammetjes van dit voorjaar geboren. Schaap Eva beviel van een gezonde ram en ooi. Eva en haar lammetjes maken het goed en lopen buiten in de weide.

Zaterdagmiddag gedroeg schaap Eva zich al wat verdacht en werd nauwlettend door de dierverzorgers in de gaten gehouden. Het bleek geen vals alarm want rond 18.30 uur werd het eerste lammetje geboren gevolgd door het tweede rond 19.00 uur. De bevalling verliep vlekkeloos onder toeziend oog van een dierverzorger, vrijwilliger en stagiaire. Eva wierp de eerste schapenlammetjes van dit voorjaar. De lammetjes zijn gezond, drinken goed en beginnen nieuwsgierig rond te huppen. Schaap Eva is zelf het eerste lammetje dat drie jaar geleden op de nieuwe Stadsboerderij geboren is. Ook is zij een van de schapen die onlangs geadopteerd zijn door FC Dordrecht.

Moeder Eva en haar kroost lopen in de weide van de Stadsboerderij bij de rest van de kudde. Duurzaamheidscentrum Weizigt is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis te bezoeken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.