Essenhof waarschuwt nabestaanden voor koperdieven

15 april 2014
Essenhof waarschuwt nabestaanden voor koperdieven

DORDRECHT - Het fenomeen van de koperdiefstal heeft zich in Nederland al op diverse begraafplaatsen voorgedaan en helaas is nu ook de Essenhof hierdoor getroffen.
Nabestaanden van twee graflocaties op de begraafplaats aan de Nassauweg zijn kort geleden het slachtoffer geworden van koperdieven en beroofd van hun dierbare grafversieringen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

De Essenhof roept alle nabestaanden op om waakzaam te zijn bij grafbezoek en zo mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen.

‘Het is zeer spijtig dat we dit niet kunnen voorkomen’, zegt Pauline Harmsen, directeur van de Essenhof. ‘Het is erg verdrietig dat dit is gebeurd. Je zou graag willen dat iedereen hier onbekommerd grafgiften en versieringen kan plaatsen. Maar nu is het onze taak om de nabestaanden te waarschuwen. We raden hen aan om kostbaarheden uit voorzorg van het graf te verwijderen en eventueel te vervangen door goedkoper materiaal. Uiteraard zijn wij op de Essenhof ook extra waakzaam, maar we kunnen helaas niet alles voorkomen’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.