Biesbosch even terug in Middeleeuwen

17 juni 2013
Biesbosch even terug in Middeleeuwen

DORDRECHT - Stichting Ridderspektakel hield op zaterdag 15 en zondag 16 juni een Ridderspektakel in de Biesbosch. Net als in de Middeleeuwen was er veel wapengekletter en trompetgeschal, en bevochten ridders elkaar tijdens een toernooi.

Het Ridderspektakel is een rondreizend evenement dat de bezoekers terugbrengt naar de Middeleeuwen. In het dorp is te zien hoe ridders vroeger leefden. Niet alleen leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen is genoeg te doen.

In de verschillende kampementen lieten meer dan honderd re-enactors zien hoe het er eeuwen geleden aan toe ging. De smid stookte zijn vuur op en begon met het smeden van een wapen, koks roerden in een grote ketel soep en de sfeer was opgewonden.

Een ridderspektakel kan niet zonder een riddertoernooi. De mannen streden tegen elkaar om de eer en de gratie van de jonkvrouw. Ze lieten een proef van bekwaamheid zien, bestreden elkaar te paard met lansen en te voet.

Daarnaast was er ook van alles te doen voor de kinderen. Ze konden een heuse opleiding tot dappere ridder of schone jonkvrouw volgen. Ook konden ze knutselen, spelletjes doen en workshops volgen. De jonge ridders gingen, net als hun volwassen collega's, de strijd met elkaar aan.


Foto's: Alex de Jong en onderste foto Fokko van der Straaten

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.