Beter voor Dordt reageert op 'Plan van Eisen Nieuwe Dordtse Biesbosch'

31 oktober 2013
Beter voor Dordt reageert op 'Plan van Eisen Nieuwe Dordtse Biesbosch'

DORDRECHT - Beter voor Dordt heeft kennis genomen van de vaststelling door het College van het 'Programma van Eisen' voor de realisatie van
de Nieuwe Dordtse Biesbosch.
 
De fractie van 'Beter voor Dordt' steunt van harte de richting van het College om nu verder de mogelijkheden van versterking van de recreatieve voorzieningen bij de Viersprong uit te werken. De recreatieplas in de Noorderdiepzone blijft nu dus buiten het programma van eisen.

Beter voor Dordt is altijd al kritisch geweest over de realisatie van de zwemplas zoals die eerst in de plannen stond, zij gaven ook aan dat
naast de technische haalbaarheid ook de wenselijkheid voor een recreatieplas bij de Dordtenaren duidelijk moet zijn.

Het College geeft nu aan dat er op dit moment onvoldoende zekerheid bestaat over de technische haalbaarheid van een kwalitatief hoogwaardige recreatieplas in de Noorderdiepzone. De fractie van Beter voor Dordt ziet in de uitwerking van de mogelijkheden bij de Viersprong ook het voordeel van een betere spreiding van waterrecreatievoorzieningen op het eiland van Dordrecht.

Beter voor Dordt is zoals ze zelf stellen: 'een groot voorstander van behoud van het polderlandschap voor de landbouw. Het in de huidige vorm behouden van het polderlandschap ten zuiden van de Noorderdiepzone voor de landbouw is de fractie daarom ook uit het hart gegrepen. Het College krijgt hiervoor de warme steun van Beter voor Dordt. Ook de omgeving van het Nieuwe Merwedepad bij de Oost- en Zuidhaven en het bijzondere landschap van de paardenwei in het buitendijks gebied bij de Kop van het Land blijven onveranderd.'
 
De Gemeenteraad zal later dit jaar een besluit nemen over het 'Plan van Eisen'.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.