“Groots Kunstwerk in KHOTINSKY”

16 april 2014
“Groots Kunstwerk in KHOTINSKY”

DORDRECHT - Woensdag 16 april onthulde wethouder Jasper Mos een gerestaureerd kunstwerk in grand café | bar | bistro KHOTINSKY in het Energiehuis aan de Noordendijk in Dordrecht.

‘Vogelvlucht’
Kunstenaar Jos Hermans heeft in 1959 het glaskunstwerk ‘Vogelvlucht’ gemaakt voor de Meterfabriek van Dordrecht. Het werk is een verbeelding van vuur, water en licht en heeft een afmeting van 3,5 x 2 meter.
Het kunstwerk dreigde verloren te gaan en krijgt nu een nieuwe plek in het Energiehuis, aan de wand in grand café Khotinsky. Het Energiehuis is de opvolger van de Meterfabriek en een openbare gelegenheid, dus de aangewezen plek om het kunstwerk weer te laten zien.
Monumentenzorg & Archeologie heeft contact opgenomen met de kunstenaar en hij bood aan om het werk te restaureren. Zeker nu het een nieuwe plek krijgt. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed adviseerden een restauratiedeskundige in de arm te nemen; Arno van Sabben, deskundige op dit gebied heeft de operatie begeleid.

Fles&Mes catering – events is exploitant van Khotinsky en bestaat dit jaar 10 jaar. De onthulling van het kunstwerk vindt dan ook plaats tijdens de viering van het 10 jarig bestaan van Fles&Mes catering - events en het 1 jarig bestaan van grand café KHOTINSKY.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.