Beleef de wereld van water op De Watervlo

17 april 2014 door Eva Baars
Beleef de wereld van water op De Watervlo

DORDRECHT -  In april en mei meert educatieschip De Watervlo wederom aan in de Drechtsteden. Op 22 april zal de boot aanleggen in Dordrecht, op 15 mei in Papendrecht, 16 mei in Zwijndrecht en op 27 mei in Hendrik-Ido-Ambacht. Schoolklassen uit de verschillende Drechtsteden volgen daar op doordeweekse dagen het lesprogramma ‘De Waterwereld’.

Naast schoolklassen verwelkomt De Watervlo ook andere geïnteresseerden tijdens de open middagen. Op woensdagmiddag 23 april en 14 mei is het schip voor iedereen gratis toegankelijk. Aan boord leren de bezoekers van alles over water. Via een speurroute komen bezoekers langs Neptunus, koning van het water, een laboratorium, ‘spetterende’ regenwolken en nemen zij letterlijk een kijkje onder water. Bezoekers kunnen actief deelnemen aan de vele doorlopende activiteiten maar ook gewoon even rondkijken. Het schip is geopend tussen 13.00 uur en 16.00 uur en ligt in de Riedijkshaven in Dordrecht. Daar bent u van harte welkom om de wereld van het water te komen beleven. Op vrijdag 16 mei verzorgt wethouder Henk Mirck nog een officieel startmoment op De Watervlo in Zwijndrecht. De boot zal daar aanmeren in de Maashaven.

Waterpartners

De vaartocht door de Drechtsteden is mogelijk dankzij de financiële bijdrage van de waterpartners uit het regionale programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Rivierenland, Waterschap Hollandse Delta, Evides Waterbedrijf, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, gemeente Dordrecht, de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt. In dit programma bundelen zij de krachten om scholieren en inwoners bewust te maken van het belang van water. De vaartocht van de Watervlo is één van de activiteiten die zij daarvoor inzetten. Daarnaast bieden zij allerlei andere activiteiten en lessen rond het thema water aan en kunnen bezoekers doorlopend terecht in het Aquarama op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. In dit gebouw valt van alles te leren en beleven over water en kunnen bezoekers een kijkje nemen onder water. Voor meer informatie zie www.weizigt.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.