Dordrecht zet Rijkssubsidie in voor kwaliteit Dokweg

22 april 2014
Dordrecht zet Rijkssubsidie in voor kwaliteit Dokweg

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht zet een rijkssubsidie van € 3,8 miljoen in voor de verbetering van de kwaliteit van de stadsentree via de Dokweg. De subsidie komt uit het Budget Investering Ruimtelijke Kwaliteit (BIRK).

Het Rijk kende het geld eerder toe voor de ontwikkeling van het Maasterras. Met de kwaliteitsimpuls verwachten Rijk en gemeente private investeringen in het gebied te stimuleren. 
 
Dokweg 
De Dokweg is de belangrijkste entree naar de Dordtse binnenstad en is laatste ontbrekende schakel in het prijswinnende Parkweg-project. Dat loopt als een groene stadsboulevard vanaf het Leerpark naar de Laan der VN. Met het subsidiebedrag legt de gemeente langs de Oude Maas een rivierenpark aan, waardoor de oever weer toegankelijk wordt voor de inwoners van Dordrecht. Ook krijgt de Dokweg een nieuw profiel en wordt gewerkt aan verplaatsing van het tankstation. 
 
Ontwerp 
De komende periode maakt de gemeente in samenwerking met omwonenden en andere belanghebbenden een voorlopig ontwerp voor het gebied. Naar verwachting kan de verbetering van de Dokweg al in 2015 beginnen. 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.