Dordtse Drinkwatercampagne barst los tijdens Nationale Sportweek

19 april 2013
Dordtse Drinkwatercampagne barst los tijdens Nationale Sportweek

DORDRECHT - ‘Dordrecht drinkt water!’ 

Drinkwater is in Nederland overal aanwezig. Op het moment dat kinderen en jongeren dorst hebben, drinken ze echter vaak zoete dranken. Hiermee krijgen ze onbewust veel calorieën binnen, wat overgewicht kan veroorzaken. Om hieraan tegenwicht te bieden trapt Doe ff Gezond tijdens de Nationale Sportweek de campagne ‘Dordrecht drinkt water!’ af. Als JOGG-gemeente haakt Dordrecht hiermee aan op de landelijke 
thema-aanpak DrinkWater van JOGG. 
 
Het doel van de campagne is toename van het aantal kinderen en jongeren, dat dagelijks ten minste twee keer water drinkt en een afname van de inname van gezoete dranken. Verschillende doelgroepen, verschillende activiteiten
 
Vanaf 20 april tot en met december 2013 zullen in Dordrecht-West verschillende activiteiten plaatsvinden om het drinken van water onder de Dordtse jeugd van 0-19 jaar te stimuleren. Niet alleen bij de jeugd, maar ook bij ouders, consultatiebureaus, kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen zal op passende manieren de aandacht gevestigd worden op de gezonde dorstlesser water. Denk hierbij aan: informatie voor pedagogisch medewerk(st)ers, een folder en workshops voor ouders, een heus waterlied en drinkbekers mét kleurplaat voor de allerkleinsten en onder andere een waterrap en –graffiti voor jongeren tijdens de Nationale Straatvoetbaldag op 5 mei. Doe ff Gezond maakt water drinken leuk en gemakkelijk. 
 
Water drinken tijdens het sporten 
Water hoort ook bij sport. Van sporten krijg je dorst en water is dan de beste en meest gezonde dorstlesser. De wateraanpak op de basisscholen zet in op de 2000 leerlingen (groep 1 tot en met 8) van de tien. Doe ff Gezond-scholen en streeft naar een vast waterdrinkmoment voor, tijdens of na iedere gymles. Bij de spetterende kick-offs tijdens de Nationale Sportweek ontvangen alle leerlingen een eigen DrinkWaterbidon. De scholen ontvangen speciale bidonkratten om de bidons op te bergen tijdens de gymles.
 
Van 6 tot en met 10 mei zullen tijdens buurtsportactiviteiten, op 27 locaties in Dordrecht-West, ook DrinkWaterbidons worden uitgedeeld aan jongeren. Buurtsportcoaches zullen er vervolgens voor zorgen dat de dorst daar voortaan gelest wordt met water. 
 
Samenwerking 
Doe ff Gezond werkt in de Drinkwatercampagne samen met verschillende organisaties en instellingen in Dordrecht-West en Evides Waterbedrijf. 
Meer info: www.doeffgezond.nl.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.