DOV in verzet tegen te veel detailhandel en horeca op het Gezondheidspark

17 januari 2012

DORDRECHT – De Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) is fel gekant tegen te veel detailhandel en horeca op het Gezondheidspark. Woensdagavond, tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie in de Businessclub van FC Dordrecht, heeft voorzitter Paul Hendriks namens zijn organisatie duidelijk afstand genomen van het plan om de geplande 6000 vierkante meter voor het bedrijfsleven uit te breiden tot 9500 vierkante meter.

Concurrentie
De DOV is het niet eens met dit voornemen van de gemeente. ,,Het Gezondheidscentrum ligt op loopafstand van het winkelcentrum Sterrenburg, maar ook centraal ten opzichte van andere wijken. Zowel het winkelcentrum Sterrenburg als de andere wijkcentra krijgen ongetwijfeld concurrentie van deze nieuwe ontwikkelingen. En dat in deze tijd. Het Gezondheidspark zal in zekere zin ook gaan concurreren met de binnenstad”, aldus Hendriks.

Overleg
Hij noemde een te vestigen supermarkt van 1500 vierkante meter een forse reguliere supermarkt. ,,Op het Gezondheidspark hoort echter een ‘gemak’ supermarkt met een maximale omvang van 600 vierkante meter”, zo stelde hij. Reden genoeg voor hem om nadrukkelijk te onderstrepen dat de stem van de ondernemers in Dordrecht zwaar moet wegen. ,,Zij moeten het geld verdienen, anders is de kans groot dat we straks alleen verliezers kennen”. Daarom wil de DOV snel in gesprek met de gemeente, de Federatie winkelcentra, Horeca Nederland Drechtsteden en de Kamer van Koophandel over de invulling van de gewenste detailhandel en de horeca op het Gezondheidspark.

Lof had Hendriks overigens ook voor de succesvolle evenementen in de stad. Met name de kerstmarkt, de boekenmarkt, Big Rivers, het korenfestival, Dordt op je Bord en Dordt in stoom noemde hij. ,,Allemaal zaken waar wij als Dordtenaren zakelijk gewin uit kunnen halen”, stelde hij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.