Na 110 jaar is de DOV meer dan óóit belangenbehartiger voor ondernemers in de stad

21 juni 2012
Na 110 jaar is de DOV meer dan óóit belangenbehartiger voor ondernemers in de stad

DORDRECHT - De Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV) bestaat 110 jaar. Reden genoeg om daar op feestelijke wijze bij stil te staan in het Wantijpaviljoen. Tijd ook om even achterom te kijken. En wat blijkt? Juist een vereniging als de DOV, opgericht op 16 juli in het jaar 2002, is vandaag hard nodig om de belangen van ondernemers collectief te behartigen

Dat was de rode draad die woensdagavond was te beluisteren. Bijvoorbeeld in de doordachte toespraak van burgemeester drs. Arno Brok. Maar in zijn welkomstspeech herinnerde voorzitter Paul Hendriks toch even aan de wordingsgeschiedenis van de DOV. Een rijke historie van winkeliers die de handen ineen sloegen, waar in de loop der jaren diverse onafhankelijke belangenclubjes van zelfstandigen zich bij aansloten. 

Investeren
Wethouder Piet Sleeking sprak hierna “Over een levendige binnenstad”. In vogelvlucht confronteerde hij de aanwezigen met de stappen én investeringen die dit college van B & W zet om Hollands oudste stad in de vaart ter volkeren op te stoten. Tal van culturele voorzieningen o.a. het ‘Hof van Dordrecht’, twee nieuwe bioscopen op termijn en het Energiehuis, straks een cultureel trefpunt van niveau. En dat mag wat kosten: 30 miljoen euro zelfs. Maar ook investeringen in het onderwijs tellen mee. Niet voor niets start het University College Dordrecht een universitair lesprogramma in onze stad, aldus Sleeking.

Stempel
Burgemeester drs. A.A.M. Brok onderschreef het enthousiasme van het stadsbestuur om Dordrecht in de vaart der volkeren op te stoten. Maar eerst overhandig hij de DOV een officieel stempel, waarin de leeftijd van de vereniging nog gegraveerd moest worden. Een moment ook waarop Brok de nadruk legde op de noodzaak van brede samenwerking, zowel in de stad als in de regio. ,,We moeten ons ‘tafelzilver’ (De binnenstad) goed onderhouden, maar regionale samenwerking is gewenst en nodig”, zo hield zijn gehoor voor.

Topsegment
Vervolgens onderstreepte Brok de noodzaak van investeringen in de stad, maar hij benadrukte evenzeer dat Dordrecht geen eiland op zichzelf meer is. Reden voor hem om de klemtoon te leggen op de noodzaak om het topsegment van het bedrijfsleven én de maritieme sector waar mogelijk binnen te halen. ,,Het is een kwestie van investeren in de kennisindustrie”, aldus Brok. Tenslotte riep hij de leden van de DOV op niet in het verleden te blijven hangen, maar te investeren in de toekomst. Daarmee was de toon voor een gezellige en sfeervolle avond nadrukkelijk gezet. Alsof de ondernemers nog nooit van een economische crisis hadden gehoord.

Zie ook: http://dov.nl/ 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.