DOV voorzitter Paul Hendriks vindt dat elke ondernemer beter wordt van reclametaks

07 juli 2012

DORDRECHT -  De gemeente Dordrecht en de Dordtse Ondernemers Vereniging (DOV) zijn voor de invoering in 2013 van reclametaks in de binnenstad van Dordrecht. Voorzitter Paul Hendriks probeert het draagvlak onder te plan te vergroten met een positief pleidooi op de website van de DOV.

Hij gelooft in de meerwaarde van een fonds dat Dordrecht met alle monumenten nog beter gaat verkopen.

 

Reclametaks succesvol als draagvlak groot is!
 

Voorzitter DOVHet invoeren van een reclametaks - volgend jaar in de binnenstad voor alle ondernemers - is een nieuw fenomeen in Dordt en de regio. Grote vraag: wat staat de overheid én het bedrijfsleven precies voor ogen? Alleen een heffing om elke ondernemer te dwingen financieel bij te dragen aan evenementen in de stad? Of, wie negatief denkt, een middel om ‘meeliften’ te voorkomen? Dus eerlijk verdelen van de lasten of toch een verkapte bezuinigingstruc van het stadsbestuur? Een scenario voor doemdenkers of een middel om met elkaar de stad optimaal te promoten. Uiteindelijk is een bruisende binnenstad het mooiste visitekaartje dat bestuurders, ondernemers en belangenverenigingen het publiek kunnen aanbieden. Burgers uit Dordrecht, de regio en bezoekers uit heel Nederland. Uiteindelijk – en laten we dat niet vergeten – heeft Hollands oudste stad het publiek veel te bieden.

Daarom is de Dordrechtse Ondernemersvereniging DOV voorstander van dit fonds; naar onze mening is de gemiddelde ondernemer namelijk niet meer kwijt en kan de ondernemer er beter van worden.
Maar toch even dit: de invoering van zo’n reclametaks schept wederzijdse verplichtingen. Evenementen? Prachtig! Maar hoe kunnen we het bedrijfsleven daadwerkelijk bij de verschillende evenementen betrekken en in beeld brengen. "Wie betaalt bepaalt”, is een oud gezegde. Dus mag de horeca, maar ook andere bedrijfssectoren iets extra’s van de stadspromotors verwachten. Indringende vraag: op welke wijze kan de promotie van evenementen op televisie en in andere media zodanig worden opgezet, dat het publiek weet dat juist tijdens welk stadsevenement dan ook, het bedrijfsleven nadrukkelijk in de promotiecampagnes meelift.

Er wordt een bestuur gevormd, dat daarover mee besluit en de DOV zal daar zeker op toezien!

Een voorbeeld?: (Promotie Monumentendag):
"Geniet van Dordrechts rijke schat aan monumenten, en rust uit op onze terrassen. De horeca staat in de startblokken”.
Een simpel voorbeeld, maar het evenementenbureau weet precies wat we bedoelen. Een kwestie van afstemmen met het bedrijfsleven. Slogans bedenken met een breed draagvlak. Pas dan zal reclametaks op termijn écht winst opleveren. En laten we eerlijk zijn: de ondernemers betalen met elkaar een kwart miljoen euro bij via de reclametaks. Dan ben je geen vrijblijvende partij.


Paul Hendriks
Voorzitter DOV

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.