Jongeren redden in water gevallen man

23 april 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Een groepje jongeren heeft op 22 april een man uit Dordrecht van een mogelijke verdrinking gered. Het 87-jarige slachtoffer reed rond 14.15 uur met zijn scootmobiel op een wandelpad langs een vijver aan de Koningstraat. Toen hij wilde keren, kwam hij met zijn wagen in het gras terecht, waarna zijn scootmobiel kantelde en de man in het water viel.

Zes jongeren van 14 tot 16 jaar oud die daar in de buurt waren, zagen de man in het water liggen en kwamen meteen in actie. Twee van hen hielden het slachtoffer vast, terwijl de anderen de hulpdiensten naar de juiste locatie dirigeerden. De Dordtenaar was onderkoeld en had schaafwonden aan armen en benen. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Agenten hebben de scootmobiel naar het thuisadres van het slachtoffer gebracht. De agenten waren erg te spreken over de inspanningen van de jongeren en noemden hun actie "voortreffelijk behulpzaam".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.