4 mei Herdenkingsconcert Wilhelminakerk Dordrecht

24 april 2014
4 mei Herdenkingsconcert Wilhelminakerk Dordrecht

DORDRECHT - Op 4 mei 2014 zal er in de Wilhelminakerk, Blekersdijk, Dordrecht om 20.45 een herdenkingsconcert worden gegeven in opdracht en onder verantwoordelijkheid van de Stichting Bijzondere Concerten Dordrecht en mede op verzoek van de burgemeester van Dordrecht drs. A.A.M. Brok. Het concert vindt plaats ongeveer 45 minuten na de kranslegging op het Sumatraplein.

Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Het programma ziet er als volgt uit:

20.15 uur (kerkzaal open) Muzikale inleiding door het Carmel Quintet
20.45 uur Aanvang concert met herdenkingstoespraak door drs. A.A.M. Brok,
burgemeester van Dordrecht
21.00 uur Programma met medewerking van
Carmel Quintet
Ivriet koor Al Naharot

Het Carmel Quintet is ruim 30 jaar geleden opgericht. De groep verzorgt vaak de muzikale omlijsting van joodse partijen, zoals een barmitsva feest of een choepa (bruiloft) in binnen en buitenland. Daarnaast geeft Carmel regelmatig concerten.

Het Ivrietkoor "Al Naharot" (wat zoiets betekent: als bij de grote rivier) bestaat nu iets meer dan een jaar. Het is opgericht om de joodse stem in onze regio weer te laten klinken. Na zoveel jaren van afwezigheid ontstond deze behoefte van joodse medeburgers en van hen die zich verbonden voelen met de joodse cultuur.

(In de Kruiskerk (Vrieseweg) is er om 19.00 uur een interkerkelijke  4-mei bijeenkomst. De kerk gaat om half zeven open)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.