Mogelijke fraude ambtenaren Drechtsteden na controle jaarrekening

12 mei 2011
Mogelijke fraude ambtenaren Drechtsteden na controle jaarrekening

DRECHTSTEDEN - Afgelopen week is tijdens de recent uitgevoerde jaarlijkse controle van de jaarrekening van de Drechtsteden een onregelmatigheid geconstateerd. Gebleken is dat er in januari 2008 een lening is verstrekt door een ambtenaar aan een andere ambtenaar binnen de Drechtsteden (GRD). Een duidelijke verantwoording voor de lening ontbreekt. Het gaat om een bedrag van afgerond € 18.000,- excl. rente.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de achtergronden van deze lening, heeft het bestuur van de Drechtsteden besloten een extern accountantsbureau te vragen om nader onderzoek te doen. Zowel de betrokkene als degene die de lening mogelijk heeft gemaakt, hebben aangegeven dat ze verlof nemen zolang het onderzoek loopt. 

Het Drechtstedenbestuur wil snel de feiten boven water krijgen. Zodra uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, zal het bestuur deze delen met de Drechtraad en de 6 Drechtstedengemeenten. Opheldering over deze zaak is het eerste doel. Als er inderdaad onrechtmatigheden hebben plaatsgevonden, dan neemt het Drechtstedenbestuur passende maatregelen.

Het accountantsbureau zal onderzoeken of er nog andere onregelmatigheden zijn. Op dit moment is er geen aanleiding om te veronderstellen dat er meer speelt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.