Wethouder Wagemakers met veel complimenten verder als dr. Harry

28 november 2012
Wethouder Wagemakers met veel complimenten verder als dr. Harry

DORDRECHT -  Harry Wagemakers mocht vandaag, met veel complimenten, zijn bul als dr. in ontvangst nemen op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De wethouder van Dordrecht had, zo bleek uit toespraken, een lange weg moeten afleggen voordat het proefschrift klaar was.Hij kreeg ook als doorzetter veel waardering, want zijn eerste schoolopleiding bleek de MAVO te zijn.

De geleerde heren achter de tafel lieten wel blijken, tijdens de verdediging van het proefschrift, te verwachten dat Wagemakers verder zou kiezen voor een politieke loopbaan. Het gehele college van burgemeester en wethouders volgden trots hun collega, die nu op de gemeentepagina's komt te staan als dr. H.C.P. Wagemakers. Pakweg vijftien jaar geleden was wethouder Gerard Schouw van D66 hem voorgegaan door ook te promoveren.

De omgeving waar de afvaardiging uit Dordrecht de promotie beleefde, laat ook historie zien uit de geschiedenis van de stad. Zo worden de burgemeesters van Dordrecht Zimmerman (straat) en Wytema (parkeergarage en straat) in het collectief geheugen geplaatst. Zij zijn in Dordrecht niet vernoemd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.