Wethouder Wagemakers lanceert prijsvraag 'Lever in en Win"

10 september 2013
Wethouder Wagemakers lanceert prijsvraag 'Lever in en Win"

DORDRECHT - Inleveren oud elektrisch apparaat geeft kans op prijs. Wethouder Harry Wagemakers heeft maandagmiddag de prijsvraag 'Lever in en win!'gelanceerd. Hij reikte een prijs en een eerste actiecoupon uit aan mevrouw Hely van Ockenburg. Zij leverde een elektrisch apparaat in bij het afvalbrengstation aan de Baanhoekweg.

Sinds 7 september krijgt iedereen die in Dordrecht een oud elektrisch apparaat inlevert een actiecoupon van de actie ‘Gooi niet weg, lever in!’ Met die actiecoupon zijn prijzen te winnen, zoals een nieuwe tablet, televisie, wasmachine of espressomachine. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Gooi niet weg, lever in!’ die door afval- en energiebedrijf HVC samen met 37 deelnemende gemeenten in Noord- en Zuid Holland wordt georganiseerd.

Wethouder Wagemakers:  “De mensen die hier hun spullen inleveren weten eigenlijk al hoe belangrijk dat is. Met de actie willen we goed gedrag belonen en twijfelaars over de streep trekken.”

Recyclen
Door deel te nemen aan de campagne ‘Gooi niet weg, lever in!’ wijst de gemeente Dordrecht haar inwoners op het belang van het recyclen van elektrische apparaten zoals spaarlampen, MP3-spelers, laptops en stofzuigers. Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken. Een duurzame manier om met afval om te gaan. 

Couponactie
Iedereen die t/m 26 oktober een oud apparaat bij het afvalbrengstation of deelnemende (kringloop)winkels inlevert, krijgt een actiecoupon. Die coupon geeft kans opmeer dan 100 prijzen. Deelnemen aan de actie kan door de actiecode op de coupon in te vullen op www.gooinietweg.nl.

De deelnemende winkels zijn herkenbaar aan de actieposters in de etalage. De winkels nemen het oude apparaat aan bij aankoop van hetzelfde nieuwe apparaat. Bij de kringloopwinkel kunnen oude apparaten ingeleverd worden als ze nog hergebruikt kunnen worden.

Op www.gooinietweg.nl deze website is veel informatie te vinden over het recyclen van elektrische apparaten zoals een filmpje waarin Sanny Verhoeven, presentatrice van SBS en RTL. Zij laat zien waar en waarom je oude apparaten niet moet weggooien, maar juist moet inleveren. Ook door de Facebookpagina van deze campagne te liken kunnen bewoners van Dordrecht prijzen winnen.

‘Gooi niet weg, lever in!’ wordt mogelijk gemaakt door Wecycle en Bosch.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.