Polder Stedelijk aangekocht door de Gemeente

28 april 2014 door Hennie van der Zouw
Polder Stedelijk aangekocht door de Gemeente

DORDRECHT - De gemeente heeft Polder Stededijk inclusief de voormalige stortplaats aangekocht voor 1 euro. Daarbij is de gemeente nu verantwoordelijk voor de sanering van de bodemverontreiniging.

Met deze aankoop komt er een einde aan een langdurige juridische strijd, waarbij de gemeente trachtte de eigenaren te dwingen de sanering uit te laten voeren. De gemeente en de eigenaren hebben, door tussenkomst van de curator binnen het faillissement van B.V. Exploitatie Polder Stededijk, een minnelijke regeling getroffen.

Sanering
In het najaar start de gemeente met de sanering van de stortplaats. Deze sanering bestaat uit het optimaliseren van de ringsloot, de zuivering van het oppervlaktewater door middel van een helophytenfilter en de monitoring van de natuurlijke afbraak. Daarna houdt de gemeente  de verontreiniging jaarlijks bij. De kosten van de sanering inclusief monitoring gedurende een aantal jaren bedragen € 900.000.

Gebruik
De Polder Stededijk wordt toegevoegd aan het natuurgebied Sliedrechtse Biesbosch. De polder wordt openbaar toegankelijk gemaakt. Door het ontbreken van financiële middelen wordt dit soberder dan eerder in het inrichtingsplan is beschreven. De polder zal alleen per boot bereikbaar zijn en er kan alleen op de reeds aanwezige graspaden worden gewandeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.