Karin Lambrechts (47) wordt nieuwe wethouder voor BVD in Dordrecht

28 april 2014
Karin Lambrechts (47) wordt nieuwe wethouder voor BVD in Dordrecht

DORDRECHT - Oud-gemeenteraadslid en net oud-wethouder van Teylingen KARIN LAMBRECHTS (47) wordt op 7 mei wethouder in Dordrecht. Haar Dordtse partij beter voor Dordt maakt dit op de volgende wijze bekend:

"Op advies van de selectiecommissie  heeft de fractie Beter Voor Dordt ingestemd met de voordracht van Karin Lambrechts als derde wethouder van BVD.

Na de bekendmaking van Harry Wagemakers dat hij niet meer beschikbaar is voor een nieuw college, is een selectiecommissie in gesprek gegaan met een aantal gegadigden.

Voor de nieuwe wethouder van BVD wordt een belangrijke rol voorzien in de decentralisaties met name op het gebied van Zorg en Welzijn.  De selectiecommissie is tot de conclusie gekomen dat Karin Lambrechts zeer geschikt is voor de invulling van de ontstane vacature.

De afgelopen periode was zij wethouder in de gemeente Teylingen en heeft daar uitgebreide ervaring opgedaan op het gebied van de decentralisaties, zowel lokaal als in regionaal verband. Zij had zitting in de VNG commissie Jeugdzorg en was tevens vertegenwoordiger van de regio Holland-Rijnland.

Voor het  aansturen van de transitie op het sociaal domein, achten wij het van groot belang dat een wethouder die deze verantwoordelijkheid op zich neemt, beschikt over relevante, bestuurlijke ervaring.

Karin Lambrechts verbindt zich volledig aan het programma van Beter Voor Dordt en aan het coalitieakkoord  tussen BVD, CDA, VVD en CU/SGP, dat op korte termijn zal worden vastgesteld.

Karin Lambrechts kent de stad en de regio Drechtsteden goed uit de periode dat ze zitting had in de gemeenteraad van Dordrecht en vooral omdat ze al meer dan 20 jaar met haar gezin in onze gemeente woont. Karin is 47 jaar.

Vanzelfsprekend zal de beoogde wethouderskandidaat zich volledig gaan opstellen als wethouder van BVD".

Aldus de fractie en bestuur van Beter Voor Dordt:

RTV Rijnmond meldt nog over Karin Lambrechts de nieuwe wethouder in Dordrecht: Ze heeft haar lidmaatschap van de VVD opgezegd. BvD-fractieleider David Schalken is blij met haar komst: "Karin is de afgelopen vier jaar als bestuurder enorm gegroeid en heeft de ervaring opgedaan, die we nu nodig hebben".

Voorman Piet Sleeking (BVD) hield in 2010 een pleidooi voor meer vrouwelijke wethouders. Toen verraste hij Dordrecht met Rinette Reynvaan, die op 7 mei aan haar tweede periode begint in het college. Karin Lambrechts is de tweede vrouw in het college en de tweede vrouw namens BVD.

Kandidaat wethouder van Dordrecht Karin Lambrechts reageert op twitter op haar nieuwe baan: "Heel trots dat ik door # Beter voor Dordt voorgedragen ben als wethouder in Dordrecht"

Op de site van Idordt zijn de meningen verdeeld met name over de wissel van Karin van VVD naar BVD. In Teylingen, waar zij eerder wethouder was, is tot nu toe het nieuws zakelijk gebracht.

Xandra Hovius, die ook actief was voor de VVD in Dordrecht en in de provincie, vindt het mooi dat Karin weer actief wordft in Dordrecht.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.