Boomkunstenaar Jos Bregman start met het project ‘Houd de Rode Beuk bij elkaar’

28 april 2014 door Hennie van der Zouw
Boomkunstenaar Jos Bregman start met het project ‘Houd de Rode Beuk bij elkaar’

DORDRECHT - Het bestuur van de 'Stichting Park Merwestein' liet ons het volgende weten:

"Op maandag 20 januari van dit jaar is de 180 jaar oude Rode Beuk in Park Merwestein gekapt. Het bestuur van 'Stichting Park Merwestein' heeft samen met de gemeente en boomkunstenaar Jos Bregman uit Tiel deze historische en beeldbepalende boom een nieuwe en duurzame bestemming te geven.

De gemeente heeft de bruikbare stammen en takken zorgvuldig geregistreerd, opgeslagen en geschonken aan onze stichting. Jos Bregman zal dit materiaal gebruiken voor het het project ‘Houd de Rode Beuk bij elkaar’. In het kort betekent dit project dat liefhebbers een houtproduct, gemaakt van de beuk, kunnen bestellen.

De bestelde houtproducten worden omgerekend in liters à 2 euro per liter. Na aftrek van de kosten van zagen, transport en verwerken gaat van elke verkochte liter 1 euro naar de 'Stichting Park Merwestein'. Het komt daarmee ten goede aan de instandhouding van ons mooie Park.
 
het bestellen, betalen en de verdere afhandeling gaat geheel via en voor risico en rekening van boomkunstenaar Jos Bregman. Ook voor nadere inlichtingen kunt u contact met hem opnemen. Alle nadere informatie en details staan in de bijgevoegde folder en internetsite http://www.natureaccess.nl/merwestein/

Tijdens de aankomende vergadering van maandag 28 april a.s. zal een bestuurslid van de stichting een toelichting hierbij geven.
 
'Stichting Park Merwestein'
De Stichting Park Merwestein is opgericht in 1997 en heeft als doel de bescherming en het behoud van Park Merwestein in Dordrecht. Dit park is sinds 1885 openbaar wandelpark, en daarmee een van de oudste stadsparken van ons land.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.