Ad van Wensen “Meest succesvolle grenzenverlegger”

23 september 2011

DORDRECHT -Op het jaarcongres van de Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer (SIKB) op 22 september heeft de voorzitter van de jury  Ruud Cino van het Ministerie van Infrastructuur en Milieubeheer de SIKBeker 2011 “Meest succesvolle grenzenverlegger” uitgereikt aan Dordtenaar Ad van Wensen, voorzitter van de Stichting Platform Fundering Nederland. Daarnaast gaf Ruud Cino aan dat het grondwaterprobleem op zijn Ministerie ( I en M)  nu aangepakt zal worden. Ad van Wensen zal hiervoor op korte termijn worden uitgenodigd.

Funderingsproblemen en grondwater zijn onlosmakelijk  met elkaar verbonden. Te lage grondwaterstanden door verschillende oorzaken zoals lekke riolen, te laag afgestelde drainages, grondwateronttrekkingen, peilverlagingen, bodemdaling en delfstofwinning in Nederland zorgen ervoor dat ruim 400.000 gezinnen geconfronteerd worden met de gevolgen daarvan. Funderingsherstel kost gemiddeld 60.000 per woning en is voor veel mensen niet op te brengen.

Inmiddels is Ad ook betrokken bij de oprichting van een Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) waarvoor 14 februari 2011 in de Tweede Kamer een breed gesteunde motie is aangenomen en wordt hierin gesteund door AgentschapNL. Inmiddels worden in de voorbereiding goede vorderingen gemaakt. Dat wil niet zeggen dat daarmee de funderingsproblematiek opgelost is, er zullen nog veel grenzen verlegd moeten worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.