Ad van Wensen Koninklijk onderscheiden tijdens afscheid

25 februari 2014
Ad van Wensen Koninklijk onderscheiden tijdens afscheid

DORDRECHT - Dinsdag 25 februari is de heer A. (Ad) van Wensen teruggetreden als directeur van het KCAF. Op deze dag is hij met een koninklijke onderscheiding benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de Kennedyzaal van het Stadhuis om 17.00 uur.

De heer Van Wensen kreeg deze onderscheiding voor zijn enorme inzet voor de funderingsproblematiek in Nederland en speciaal in Dordrecht. Doordat heel veel gemeenten in Nederland met deze problematiek te maken kregen, werd de heer Van Wensen de landelijke vraagbaak en heeft hij in 2004 de stichting Platform Fundering Nederland opgericht, waar hij nu voorzitter van is. Van 2002 tot 2003 was hij gemeenteraadslid voor ECO-Dordt en sinds 2010 voor Beter voor Dordt. Daarnaast deed hij heel veel vrijwilligerswerk op kerkelijk, maatschappelijk en politiek gebied.

Nieuwe directeur van het KCAF is de heer D. (Dick) de Jong. De heer F. (Ferry) van der Kwaak heeft de taak van penningmeester opgenomen.

Het KCAF heeft in de afgelopen jaren een structurele plek verworven in de kennisdeling en voorlichting over de aanpak van funderingsproblematiek. Deze positie is mede te danken aan de enorme inspanningen die Ad van Wensen zich in het afgelopen decennium heeft getroost om funderingsproblematiek en de aanpak daarvan  lokaal en landelijk op de kaart te zetten.

Ad van Wensen blijft vanuit zijn betrokkenheid bij de aanpak van funderingsproblematiek actief bij het KCAF. Hij treedt om leeftijds- en gezondheidsredenen terug als directeur, maar gaat verder als KCAF-bestuurslid kennisoverdracht en consumentenbelangen.

Het KCAF bedankt Ad van Wensen voor zijn verdiensten als mede-oprichter en directeur van het KCAF. Als blijk van waardering voor zijn enorme inspanningen in de afgelopen jaren, waarin hij velen met raad en daad terzijde geeft gestaan, heeft het bestuur Ad van Wensen tot erevoorzitter van het KCAF benoemd.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.