RTV Dordrecht stelt Karin Lambrechts als kandidaat-wethouder voor In Gesprek Met

29 april 2014
RTV Dordrecht stelt Karin Lambrechts als kandidaat-wethouder voor In Gesprek Met

DORDRECHT - ,,Een eer in je eigen stad wethouder te worden", zegt kandidaat-wethouder van Dordrecht Karin Lambrechts in het programma In gesprek met van RTV Dordrecht.

Politiek verslaggever Maarten Wijk wandelde met Karin door park Merwesteyn met de verrassende kandidaat voor de grootste partij in Dordrecht, die maandag werd voorgesteld door formateur /wethouder Piet Sleeking. Op 7 mei volgt haar verkiezing.

Zorg en welzijn en leefbaarheid zijn onderwerpen, die Karin aan haar hart zijn gebakken, zo legt zij uit. De onderwerpen deed zij eerst als VVD raadslid in Dordrecht, daarna als VVD wethouder in Teylingen en vanaf 7 mei gaat zij zorg doen namens het college van burgemeester en wethouders van Dordrecht.

In 2010 zat zij in een kaartenbak binnen de VVD met namen van kandidaat-bestuurders en paste haar profiel bij een wethouder die Teylingen zocht.

Maarten Wijk vraagt ook naar een incident in Teylingen, dat zij niet naar die gemeente is verhuisd. Ze wilde wel verhuizen, maar door funderingsproblemen onder hun huis aan de Reeweg werd het huis minder verkoopbaar. Volgens Karin Lambrechts mocht zij daarna toch haar werk vanuit Dordrecht blijven doen tot 2014.

Hoe kwam het contact met Beter voor Dordt (BVD) tot stand om de derde wethouder voor deze partij in Dordrecht te worden, zo wil RTV Dordrecht weten. Het klopt dat Karin nog kandidaat heeft gestaan voor de provinciale statenverkiezingen namens de VVD, zo meldt zij Maarten Wijk. 

Toen kwam zij kort geleden tijdens het boodschappen doen in de buurt de fractievoorzitter van BVD, David Schalcken tegen en tijdens een gesprek kwam het onderwerp vacature Harry Wagemakers in b. en w. langs

,,BVD is een echte lokale partij met allerlei achtergronden van SP tot VVD. Iedereen is welkom", aldus Karin Lambrechts over haar overstap van VVD naar BVD.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.