Gemeentebestuur wil van Dordrecht een echte fietsstad gaan maken

05 mei 2014
Gemeentebestuur wil van Dordrecht een echte fietsstad gaan maken

DORDRECHT -  ,,We hebben de ambitie om van Dordrecht een echte fietsstad te maken. Daarbij staan fietsveiligheid en fietscomfort voorop. “

Dit is een voornemen uit het nieuwe programma – in  hoofdlijnen – van het nieuwe dagelijks bestuur van de stad Dordrecht.  Het totaal accoord zal dinsdag aan de media  worden gepresenteerd.  De ledenvergadering van Beter voor Dordt (BVD) wordt vanavond bijgepraat.

Beter voor Dordt (BVD), CDA, ChristenUnie/SGP en VVD presenteren het fietsplan als onderdeel van het programma RUIMTE VOOR VERBINDING: Kansen creëren , kansen herkennen en kansen verzilveren.

Aanstaande woensdagavond wordt erover door de gemeenteraad vergaderd in het Stadhuis. Daarna zullen de vier partijen in het nieuwe dagelijks bestuur van de stad zitting nemen met zes wethouders (drie BVD en voor de andere partijen elk één wethouder).

De Fietsersbond pleit er al jaren voor dat Dordrecht fietsstad wordt. Ook de gemeenteraad heeft dat uitgesproken. In het programma wordt nu aangegeven, dat bij elke investering in wegen direct wordt gedacht aan het verbeteren van de fietsvoorzieningen. (werk met werk maken heet dat) De gemeente wil meer mensen aan het fietsen krijgen. ,,Onze focus ligt op het hoofdfietsnetwerk en de aansluiting vanuit de wijken”, aldus het collegeprogramma 2014-2018.

Op het duurzaameheidscafé in 2013 in het Koetshuis van natuurcentrum Weizigt  hadden deskundigen al aangegeven dat fietsen het vervoermiddel van de toekomst is.  Het is goed met de inrichting van de binnenstad en de wijken daarmee rekening te houden. De gemeente wil dat de burger meer tevreden worden over de fietsvoorzieningen.

Een aantal hoofd fietsroutes staat al op papier, maar hier en daar ontbreken nog delen daaruit. Zo loopt er door Sterrenburg 1 (richting Stevensweg) nog geen doorgaande fietsroute van Oudendijk naar Zuidendijk. In de komende college periode kan worden herdacht dat de gemeente Dordrecht daarvoor een kwart eeuw geleden al subsidie kreeg van de provincie Zuid-Holland, maar dat geld is nooit uitgegeven.

 

 

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.