Dordrecht kiest voor ruimte voor verbinding, maar met stevige financiele doelstelling

06 mei 2014
Dordrecht kiest voor ruimte voor verbinding, maar met stevige financiele doelstelling

DORDRECHT -    Het gemeentebestuur van Dordrecht heeft een politiek akkoord gepubliceerd, waarin het om ruimte voor verbinding draait. Toch krijgt de nieuwe boekhouder van de gemeente, wethouder Jasper Mos (VVD), een stevige financiele doelstelling mee om op weg naar 2016 tien miljoen euro te bezuinigingen.

Woensdagavond bespreekt de gemeenteraad de plannen. Tekst en info van de gemeentesite:

Beter voor Dordt, CDA, ChristenUnie/SGP en VVD samen een PDF-bestandpolitiek akkoord 2014-2018 (495 kB) op hoofdlijnen gesloten. De titel is 'Ruimte voor verbinding - Kansen creëren, kansen herkennen en kansen verzilveren'.

Het akkoord op hoofdlijnen biedt ruimte voor kansen en voor gesprek. Ruimte voor de gemeenteraad om kaders te stellen. En ruimte voor de stad, waaruit veel initiatieven en creatieve ideeën komen.

De laatst vastgestelde begroting is de Begroting 2014

Actuele plannen voor de toekomstige ontwikkeling van de stad vindt u onder www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen.

De grootste partij in de gemeenteraad, Beter voor Dordt, presenteert de plannen en het nieuwe college op de volgende wijze:

6 mei 2014
Beter voor Dordt: Akkoord op Hoofdlijnen voor nieuwe collegeperiodeBeter Voor Dordt heeft met CDA, CU/SGP en VVD overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van beleid voor de komende periode; ook is een akkoord bereikt over de portefeuilleverdeling.
 
We hebben de ambitie om het succesvolle beleid rond Veiligheid & Leefbaarheid, Arbeidsmarktbeleid, Duurzaamheid en Levendige Binnenstad voort te zetten. Ook het nieuwe college wil werk maken van toegankelijkheid en zichtbaarheid in de stad. Er komt minder geld van het Rijk waardoor ook de komende periode stevige bezuinigingen nodig zijn.
 
Tegelijk wordt investeringsruimte gecreeerd, bijvoorbeeld voor een inhaalslag om het onderhoud van de wegen op orde te krijgen, voor de economische structuurversterking en om de ambitie waar te kunnen maken om een van de beste binnensteden van het land te zijn.  We willen dit vooral realiseren door verbinding te leggen met de raad en de stad met als inzet om kansen te creeren, herkennen en te verzilveren. Ondanks alle noodzakelijke bezuinigingen hebben de nieuwe coalitiepartijen afgesproken dat het Gratis OV voor 65-plus de komende vier jaar wordt voortgezet.
Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.