Drechtse Stromen: 'Delen in Dordtse windenergie'

17 januari 2014
Drechtse Stromen: 'Delen in Dordtse windenergie'

DRECHTSTEDEN - Windturbines waarvan bewoners en bedrijven uit de Drechtsteden eigenaar zijn en daarvan ook de vruchten plukken. Burgerinitiatief Drechtse Stromen licht tijdens een bijeenkomst op 23 januari toe hoe deze ambitie werkelijkheid kan worden. Siward Zomer, voorzitter van de burgerwindcoöperatie De Windvogel, deelt deze avond  zijn ervaringen in duurzaamheidscentrum Weizigt.

In Dordrecht gaat windenergie komen. Waar precies, dat is nog de vraag. Dordtse inwoners en ondernemers moeten daar direct bij betrokken zijn, vindt Drechtse Stromen, een initiatief voor en door burgers.

Drechtse Stromen is daarom intensief in gesprek met de gemeente Dordrecht om te komen tot enkele goede locaties. De informatieavond duurt van 19.00 tot 20.00 uur in duurzaamheidscentrum Weizigt, aan het Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht. Inloop vanaf 18.30 uur.

Windambassadeurs
Drechtse Stromen gelooft in het samen ontwikkelen van windprojecten. Iedereen mag meedenken en meedoen. Samen kunnen we in de Drechtsteden energie besparen en duurzaam opwekken. Lokaal energie opwekken biedt zekerheid voor de toekomst. Het maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, zorgt voor lokale werkgelegenheid en de opbrengsten vloeien terug in de gemeenschap.

Om Dordtenaren en inwoners uit de Drechtsteden warm te maken voor wind is Drechtse Stromen op zoek naar windambassadeurs. Mensen die op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen of actief willen meedoen, kunnen zich registreren op www.wijwillendrechtsewind.nl en/of op www.drechtsestromen.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.