Monumentaal Koetshuis geopend tijdens Schapenkoppenfeest

09 mei 2014 door Eva Baars
Monumentaal Koetshuis geopend tijdens Schapenkoppenfeest

DORDRECHT - Op zondag 18 mei viert Duurzaamheidscentrum Weizigt het Schapenkoppenfeest. Naast allerlei feestelijke activiteiten wordt er ook aandacht besteed aan het monumentale Koetshuis. Het pand, gebouwd in 1886, is de gehele maand mei ‘Monument van de Maand’. Ter ere van deze titel is het Koetshuis op zondag 18 mei geopend voor publiek.

De eerste steen voor het rijksmonument het Koetshuis werd in mei 1886 gelegd in opdracht van de familie De Roo. Het gebouw had een koetsenstalling, een paardenstal, werkruimtes en bood onderdak aan de koetsier, zijn gezin en de tuinbaas. De heer De Roo was een groot paardenliefhebber wat duidelijk terug te zien is in het rijk gedecoreerde pand. Begin 1990 is het pand op de Monumentenlijst geplaatst en rond 1995 duurzaam gerestaureerd. Alle 19de eeuwse elementen werden hergebruikt. Daardoor zijn de prachtige vloeren, wanden en plafonds bewaard gebleven. In de aanloop naar Open Monumentendag in september is het Koetshuis voor de maand mei benoemd tot Monument van de Maand. Op zondag 18 mei opent het pand daarom van 11.00 uur tot 16.00 uur haar deuren. Vrijwilligers verzorgen die dag rondleidingen door de verschillende ruimtes van het pand.

Naast de openstelling van het Koetshuis worden er tijdens het Schapenkoppenfeest allerlei activiteiten georganiseerd. Spelers van FC Dordrecht organiseren twee voetbalclinics, kinderen kunnen deelnemen aan Oud Hollandse spelletjes, de schapen worden geschoren en er is een springkussen. Het feest is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie over het Koetshuis en het Schapenkoppenfeest kijkt u op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.