C. Buddingh’ biografie komt begin 2015 uit

13 maart 2014

DORDRECHT - De lijvige biografie over C.Buddingh’(1918-1985) wordt in januari 2015 op de markt verwacht. Wim Huijser heeft dit als biograaf bekend gemaakt aan journalist Kees van Tol, die er vandaag in AD De Dordtenaar melding van maakt. 

Dordrecht en de dichter/schrijver zijn nauw met elkaar verweven. Daarom zal de biografie hem ook tekenen in zijn Dordtse tijd.

De nalatenschap van Buddingh’ wordt door Huijser en het Buddingh’ genootschap levend gehouden.

De Dordtse Academie onder voorzitterschap van burgemeester Arno Brok heeft ervoor gezorgd dat Wim Huijser kon gaan werken aan de Buddingh’ biografie. De ereburger van Dordrecht woonde aan de Bankastraat waar zijn woonhuis is gemarkeerd. Ook is er een Buddingh’plein in de stad nabij de centrale vestiging van de bibliotheek.

In 2018 zal erbij worden stilgestaan, dat Buddingh’in 1918 werd geboren. 2018 is een rijk jaar voor de vertolking van het Dordtse verleden. Ook Otto Dicke, Aart Alblas, Kors Monster en Jaap van der Lee kunnen dan worden herdacht in relatie tot hun honderdste geboortedag.

Wim Huijser meldt op zijn site:
Het voorbereidende werk aan de biografie van C. Buddingh’ is in het najaar van 2003 begonnen. Dit gebeurde naar aanleiding van alle Buddingh’-publicaties die tot op dat moment verschenen waren. Met elk nieuw boek en project deed ik nieuwe contacten op die me nieuwe feiten leverden. Uit Buddingh’s literaire nalatenschap zijn ook nog verschillende publicaties voortgekomen. Ondertussen loopt het ‘grote werk’ ook door. Misschien trager dan ik in het begin had gedacht. Maar Buddingh's motto was dat het nooit alleen om de hoofdweg gaat, de zijwegen en de daarvan afgeleide kronkelpaden zijn net zo boeiend, als ze je tenslotte maar weer op je voorgenomen koers
 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.