Bachcantate voor pastor Zwart

14 mei 2014
Bachcantate voor pastor Zwart

DORDRECHT - Zondag 18 mei neemt pastor mevrouw Mieke Zwart vanwege haar pensionering afscheid van de Wilhelminakerkgemeente in het kerkgebouw aan de Blekersdijk in Dordrecht.. Zij zal zelf voorgaan in de dienst waarbij ook een Bachcantate wordt opgevoerd. Het inmiddels vermaarde gelegenheidskoor en –orkest onder leiding van dirigent Ries van der Zouwen brengt de Bachcantate 124, getiteld  “ Meinen Jesum Lass ich nicht”.

Het muziekwerk getuigt  van een geloof dat een mens zich niet kan en wil losmaken van de liefde voor Jezus, bij leven en sterven.
 
Prachtige muzikale componenten onderschrijven de teksten.
 
Omkaderd door koralen zingen de sopraan Pauline Doolaard, de altus Jorg Delfos en tenor Uros Petrac de aria’s en recitatieven.
 
Tevens wordt de zegenbede “A claire benediction”van John Rutter gezongen.
 
Mevrouw Zwart is in het verleden steeds betrokken geweest bij de cantatediensten in de Wilhelminakerk, soms als liturg, andermaal met de verkondiging. Deze Cantatedienst mg dan ook een klein beetje gezien worden als waardering voor haar inzet de afgelopen jaren.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.