Weizigt proost op nieuwe volière

15 mei 2014 door Eva Baars
Weizigt proost op nieuwe volière

DORDRECHT - Donderdagmiddag 15 mei is de gloednieuwe volière op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt officieel geopend. In het bijzijn van de voorzitter en leden van vogelvereniging ‘de Volière’ uit Dordrecht, sponsoren en geïnteresseerden, werd het glas geheven op de het nieuwe vogelverblijf.

Na ruim een maand van hard werken is het prachtige resultaat eindelijk daar: een ruime, driedelige volière op het vogeleiland van Weizigt. De volière is een gift van de vogelvereniging ‘de Volière’ en een zeer passende aanvulling op het aanbod van het duurzaamheidscentrum. Louise Bergenhenengouwen, directeur Weizigt, spreekt tijdens de officiële opening haar trots uit over het vogelverblijf dat zowel kromsnavels als vruchten- en insecteneters onderdak biedt. ‘Geweldig dat we in deze tijden een cadeau als dit mogen ontvangen!’. Om het moment compleet te maken ontvangen voorzitter Wijnand Westerman en initiatiefnemer Dirk van Noort uit handen van de directeur speciaal voor de volière ontworpen informatiebordjes. Om iedereen optimaal van het bouwwerk en haar bewoners te laten genieten, wordt ook een bankje, met goed zicht op de vogels, onthuld. Voorzitter Wijnand neemt daarna het woord en dankt iedereen die de volière mede mogelijk heeft gemaakt. ‘Samen hebben we iets neergezet voor jong en oud. Vogels blijven en bieden plezier aan jong en oud!’ Ter afsluiting van het feestelijke moment heffen de aanwezigen het glas op de nieuwe volière bij Weizigt.

De volière staat op het vogeleiland van Stadsboerderij Weizigt en is elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur gratis te bezoeken. Tijdens het Schapenkoppenfeest, zondag 18 mei, zullen de leden van de vogelvereniging aanwezig zijn om bezoekers te informeren over de volière en de vogels. Voor meer informatie over vogelvereniging de Volière, kijkt u op www.vogelverenigingdevoliere.com. Informatie over de activiteiten van Weizigt met betrekking tot de volière, is te vinden op www.weizigt.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.