DuPont Dordrecht wil komende jaren honderd banen schrappen

16 mei 2014
DuPont Dordrecht wil komende jaren honderd banen schrappen

DORDRECHT - Via het ANP wordt meegedeeld dat bij Du Pont Dordrecht plannen zijn om banen te schrappen: Bij de productievestiging van chemieconcern DuPont in Dordrecht verdwijnen de komende twee tot drie jaar maximaal honderd banen, zo is de boodschap..

DuPont zegt met een reorganisatie achttien miljoen euro te kunnen besparen. De helft daarvan moet op personeel worden bezuinigd.

DuPont wil geld besparen door ‘hetzelfde werk door minder mensen te laten uitvoeren’. Ook worden meer activiteiten uitbesteed. Welke dat precies zijn, weet DuPont nog niet. Waarschijnlijk worden logistieke werknemers en beveiligers wegbezuinigd.  De ondernemingsraad werd gisterenb ingelicht over de voorgenomen reorganisatie.

Dordrecht (info van site DuPont)

Dordrecht behoort tot de grootste productievestigingen van DuPont in Europa. Het is de oudste vestiging van het bedrijf in Nederland. Er staan negen fabrieken waar de kunstharsen Delrin® en Surlyn® worden gemaakt, de koel- en koudemiddelen Isceon® en Suva®, en de fluorproducten Teflon® en Viton®. Bovendien zijn in Dordrecht de verkooporganisatie van Teodur® poederlakken en de marketingorganisatie van DuPont Crop Protection (gewasbeschermingsmiddelen) gevestigd.

Op deze website vindt u meer informatie over de activiteiten van DuPont in Nederland. Meer weten over de activiteiten van DuPont wereldwijd? Klik dan hier.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.