Ruim 3700 scholieren uit Drechtsteden ontdekken Dordrecht

16 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Ruim 3700 scholieren uit Drechtsteden ontdekken Dordrecht

DRECHTSTEDEN - Schoolklassen ontdekken Dordrecht op unieke wijze. Voor het achtste achtereenvolgende jaar organiseert Dordrecht Marketing een interactieve ontdekkingstocht voor de klassen 6 en 7 van de basisschool: De Sura-toer. Op dinsdagochtend 20 mei neemt de 150ste schoolklas deel, OBS De Viermaster uit Papendrecht.

Na het grote succes van de voorgaande edities, nemen sinds vorig jaar ook scholen uit de Drechtsteden deel om hen zo kennis te laten maken met Hollands oudste stad en haar geschiedenis. De Waterbus zorgt daarbij voor een veilige en plezierige oversteek van de klassen.

Sinds de start in 2007 heeft stadsomroepster Darja de Caluwé, die de klassen op sleeptouw neemt door de binnenstad, ruim 3.700 leerlingen verwelkomd in Dordrecht. Het programma begint met een bezoek aan Intree Dordrecht, hét informatiecentrum van de stad. Aansluitend vindt er een interactieve stadswandeling plaats met spannende verhalen die langs vele monumenten voert.
 
In de Grote Kerk wordt er een muzikale demonstratie gegeven van het Bachorgel en wordt de Dordtse legende van Sint Sura verteld. Als letterlijk hoogtepunt beklimt de klas de toren van de Grote Kerk.
 
Initiatiefnemer Dordrecht Marketing heeft als doel scholieren op jonge leeftijd kennis te laten maken met de stad die een onmiskenbare rol heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Jaarlijks nemen op 40 ochtenden en middagen leerlingen van verschillende basisscholen uit Dordrecht en de Drechtsteden deel aan de gratis ontdekkingtocht. ‘Scholieren leren op een laagdrempelige manier de stad écht kennen en zijn na een ontdekkingstocht laaiend enthousiast over alle indrukken. We vinden het belangrijk dat kinderen uit de stad én de regio ervaren dat Dordrecht een bijzondere stad is met een bijzondere geschiedenis’, zegt Gerben Baaij, directeur van Dordrecht Marketing. ‘Dankzij de samenwerking van diverse mensen en partijen, zoals de Grote Kerk, stadsorganist Cor Ardesch, de Waterbus, maar ook door de steun van het VSBfonds kunnen we dit project kosteloos aan scholen ter beschikking stellen en mogelijk blijven maken’.
 
Scholen uit de Drechtsteden worden door de Waterbus gesponsord om in Dordrecht te komen. ‘Dordrecht is onlosmakelijk verbonden met water en de Waterbus, vandaar dat wij dit initiatief van harte ondersteunen.
 
Op deze manier kunnen we eraan bijdragen dat scholieren uit de Drechtsteden kennis maken met Dordrecht. Met het ter beschikking stellen van een Waterbus Dagkaart na afloop hopen we dat we deze scholieren en hun ouders op een later moment weer mogen verwelkomen op de Waterbus, als extra beleving bij een bezoek aan Dordrecht’, aldus Eric Schipper, directeur van Waterbus.
 
Foto's: Dordrecht Marketing.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.