Huldiging FC Dordrecht op Statenplein

16 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Huldiging FC Dordrecht op Statenplein

DORDRECHT - Mocht FC Dordrecht zondag promoveren naar de Eredivisie, wordt de ploeg dinsdag 20 mei officieel gehuldigd op het Statenplein in de historische binnenstad. Na een tweede plaats dit seizoen in de Jupiler League en het behalen van een periodetitel, doet FC Dordrecht volop mee in de strijd voor een plaats in de Eredivisie. FC Dordrecht, toen nog Dordrecht'90, promoveerde in seizoen '93-'94 voor het laatst naar de Eredivisie.

Gisteren speelde FC Dordrecht in Rotterdam met 2-2 gelijk tegen Sparta. Zondagmiddag om 14:30 uur vindt de beslissende wedstrijd tegen Sparta plaats in het uitverkochte stadion aan de Krommedijk. Indien FC Dordrecht promoveert, wordt de ploeg dinsdagavond 20 mei om 19.00 uur officieel gehuldigd. Vanwege de verwachte grote belangstelling vindt de huldiging op het Statenplein plaats. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor deze huldiging in volle gang. Zowel FC Dordrecht, de gemeente als de nood- en hulpdiensten bereiden zich hierop voor. 
 
Huldiging 
Het Statenplein kleurt (na promoveren) tijdens de huldiging in de clubkleuren groen en wit. Er wordt een podium gebouwd om de spelers aan het publiek voor te stellen. Daarnaast worden de fans en de spelers vanaf dit podium toegezongen door verschillende artiesten en is er een DJ aanwezig om dit alles te muzikaal begeleiden. 
 
Tijdschema 
18.00 uur: Statenplein open voor supporters. Entertainment: DJ, clubartiesten en speaker. 
19.00 uur: Aankomst Statenplein selectie FC Dordrecht en huldiging. 
19.30 uur: Einde huldiging. 
20.00 uur: Einde festiviteiten. 
 
Voorbereidingen 
Op het plein is politie aanwezig om de festiviteiten in goede banen te leiden. Er worden toiletten geplaatst voor de bezoekers. Het Rode Kruis is aanwezig voor eventuele ongevallen. Na afloop zal de organisatie direct het plein volledig afbouwen en wordt er direct door Netwerk geveegd. Omwonenden zijn door de gemeente via een brief geïnformeerd over de (eventuele) huldiging.
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.