Karmelkring Elia door op ingeslagen weg

17 mei 2014 door Paul Seesink
Karmelkring Elia door op ingeslagen weg

DORDRECHT - 

De op 17 mei 2014 één jaar jonge Stichting Karmelkring Elia Dordrecht sluit binnenkort haar seizoen 2013-2014 af. Met dit katoenen jubileum mag zij terugkijken op een jaar waarin zij ruim 40 bezinningsmomenten heeft aangeboden. Veel belangstelling was er voor deze verdiepende bijeenkomsten rond Bijbel, boek, film en de uiteenlopende lezingen. Het bestuur constateert dat de belangstelling voor de ontmoetingsavonden ‘Leerhuis’ in de loop van het seizoen is gegroeid. Dit geldt ook voor de maandelijkse karmelitaanse Elia-vieringen. Kwamen daarvoor aanvankelijk alleen Dordtse belangstellenden, nu treft men met regelmaat bezoekers vanuit de andere Drechtsteden, Rotterdam en de Hoekse Waard. De kring voldoet in de regio duidelijk aan een behoefte van geestelijke verdieping. Het Jaarverslag 2013 van de stichting komt binnenkort digitaal beschikbaar.

“Inmiddels is een werkgroep al druk bezig om de bezinningsmomenten voor het komende seizoen 2014-2015 samen te stellen. Ook dit zal weer samengevat worden in een kleurrijke papieren en digitale brochure. Het wordt een gevarieerd programma met in 2015 veel aandacht voor de karmelites Teresa van Ávila”, vertelde secretaris Paul Seesink.

Op 28 maart 1515, werd de godzoekster Teresa van Ávila, in het Spaanse Ávila geboren als donna Teresa Sánches de Cepeda y Ahumada. In haar 21e levensjaar is zij ingetreden bij de Karmelietessen en nam de naam ‘Teresa de Jesús’ aan. Haar levensverhaal is wereldberoemd geworden en haar spiritualiteit kent veel navolgers. Zij is als een bron van leven. Bij gelegenheid van dit eeuwfeest zullen er gedurende het jaar 2015 wereldwijd en dus ook in Nederland, diverse activiteiten plaatsvinden. Karmelkring Elia Dordrecht sluit zich vanzelfsprekend hierbij aan. Nieuws hierover zal de kring in haar bekende digitale Kringbrief vermelden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.