Dubbel succes voor eerste editie Schapenkoppenfeest

19 mei 2014 door Eva Baars
Dubbel succes voor eerste editie Schapenkoppenfeest

DORDRECHT - Zondag 18 mei vond het allereerste Dordtse Schapenkoppenfeest plaats. Jong en oud kon verspreid over het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt deelnemen aan allerlei activiteiten. Oud Hollandse spelletjes, schapen scheren en een voetbalclinic van FC Dordrecht vulde het feestelijke programma. Het promoveren van de Dordtse Schapenkoppen naar de eredivisie later die middag, maakte het feest tot een dubbel succes.

Het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt hulde zich zondag 18 mei in een ware feeststemming. Overal op het terrein konden bezoekers deelnemen aan leuke en bijzondere activiteiten rondom het thema ‘Spelen’. Op de Stadsboerderij stonden Oud Hollandse spelletjes als ezeltje prik opgesteld, werd er geknutseld en mochten bezoekers helpen met het voeren van de kippen.

De Dordtse Beloften van FC Dordrecht verzorgden een voetbalclinic in een van de dierenweides en traditioneel werden de schapen van Weizigt ontdaan van hun wintervacht. Aan de voorzijde van het terrein kon jong en oud een poging doen tot het halen van een kruiwagenrijbewijs. Het monumentale Koetshuis, Monument van de Maand, was ook geopend. Vrijwilligers verzorgden boeiende rondleidingen door het statige pand. De stralende zon en de winst van FC Dordrecht later die middag, maakte de eerste editie van het goed bezochte Schapenkoppenfeest helemaal compleet.

Naast het Schapenkoppenfeest organiseert Duurzaamheidscentrum Weizigt het hele jaar door leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Op de website, www.weizigt.nl, vindt u alle informatie over het programma van Weizigt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.