VVD: 'Meer banen in Drechtsteden door innovatie'

20 mei 2014 door Hennie van der Zouw
VVD: 'Meer banen in Drechtsteden door innovatie'

DORDRECHT - “Nederlandse bedrijven moeten innoveren om mee te kunnen blijven doen. Het investeren in innovatie is noodzakelijk voor onze Europese concurrentiepositie.” Dat zei VVD minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu tijdens een werkbezoek dat zij samen met VVD EP-kandidaten Erik Hoogendoorn en Derk-Jan Eppink bracht aan enkele bedrijven gelegen aan het Merwedekanaal.

Minister Schultz wees na een bezoek aan Fokker Technologies en Krohne Altometer op het belang van innovatie binnen Europa voor banen in Nederland. “Een bedrijf dat nooit durft te veranderen zal de concurrentiestrijd verliezen. Door te innoveren blijven bedrijven waarde toevoegen en dit leidt tot toekomstige banengroei.”

Hoogendoorn maakt zich zorgen om een gebrek aan een gelijk speelveld van onze bedrijven op de Europese markt. “Eén van de speerpunten in mijn campagne is een gelijk speelveld in de luchtvaart. Bij Fokker Technologies blijft men de concurrentie telkens een stap voor door innovatie. Brussel moet zorgen voor eerlijke concurrentie, want alleen zo zijn deze bedrijven niet alleen de beste, dan blijven ze dat ook.” Eppink vervolgt: “De Drechtsteden nemen in de maakindustrie een unieke positie in. Als het aan mij ligt wordt het innovatiebudget verhoogd en wordt er gesneden in slecht bestede subsidies en betonprojecten. Door deze verschuiving kan een groot deel van dit geld terug naar de lidstaten. Een ander deel kan geïnvesteerd worden om innovaties in Europa te stimuleren. Dit levert extra banen op in Drechtsteden.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.