Activiteiten Essenhof tijdens landelijke week van de Begraafplaats

20 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Activiteiten Essenhof tijdens landelijke week van de Begraafplaats

DORDRECHT - Tijdens de Landelijke Week van de Begraafplaats, van 31 mei tot en met 8 juni, organiseert de Essenhof diverse activiteiten. Zo is er een rondwandeling langs bijzondere locaties op de begraafplaats, neemt auteur en actrice Marjan Berk luisteraars mee naar 'haar begraafplaatsgevoel' en is de monumentale Thuredrith Aula open voor bezichtiging.

Op dinsdagavond 3 juni vertelt auteur en actrice Marjan Berk over haar eigen belevenissen en herinneringen rond begraafplaatsen. Pijnlijke, maar ook hilarische anekdotes komen aan bod en er wordt stilgestaan bij het thema rouw en verlies. Voor haar kleindochter Belle, die haar moeder Roos op tweejarige leeftijd verloor aan een agressieve vorm van kanker, schreef ze Boek voor Belle. Na afloop van de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan Marjan Berk. Ook signeert zij haar boeken. Boekhandel Vos & van der Leer is aanwezig met een boekentafel. Reserveer tijdig via essenhof@dordrecht.nl  
   
Rondwandeling
Op zaterdag 7 juni kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur een rondwandeling maken langs tien bijzondere locaties op de begraafplaats. In een speciaal hiervoor gemaakte brochure staat informatie over het heden en het verleden van de begraafplaats. Ook de monumentale Thuredrith Aula is deze dag open voor publiek. Het gebouw is dan te bezichtigen en medewerkers van de Essenhof geven bezoekers graag uitleg over de rondleiding en alles wat verder met de begraafplaats te maken heeft. De Essenhof schenkt een kop koffie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.