Anita Stigter gaat 24 uur NonStop door

14 juni 2013
Anita Stigter gaat 24 uur NonStop door

DORDRECHT/PAPENDRECHT - Anita Stigter gaat, samen met een aantal andere mensen 24 uur lang nonstop mensen helpen. Met deze actie hoopt ze een brug te slaan tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die die hulp kunnen bieden.

Mensen in Dordrecht en Papendrecht zijn bereid om zich in te zetten voor een ander, maar het komt er vaak niet van. Aan de andere kant weet je dat er honderden mensen in onze gemeente zijn die leven in eenzaamheid en armoede, mensen die worstelen met een groot gevoel van nood en eenzaamheid, omdat niemand er is om hen te helpen.
 
Present Dordrecht-Papendrecht is een brug. Wij proberen er zorg voor te dragen dat de bereidheid van vrijwilligers niet bij goede voornemens blijft. Op dit moment organiseren wij 100 projecten per jaar met inzet van ruim 650 mensen.

Projecten op basis van tijd die bijvoorbeeld door vrienden, collega’s, gezinnen,  etc. beschikbaar wordt gesteld. Inzet die bijdraagt aan het doorbreken van isolement. Een aanzet tot een ander Drechtsteden waar meer begrip en zorg is voor elkaar en omzien naar elkaar weer vanzelfsprekend is.

De mogelijkheden van de formule van Present zijn enorm. En steeds meer mensen in de Drechtsteden die graag hun tijd geven voor iemand die daarmee geholpen is. Voor deze laatste betekent dit vaak een verschil tussen dag en nacht.

Om de groei van Present in Dordrecht-Papendrecht-Alblasserdam en Sliedrecht te kunnen realiseren is geld nodig. Daarom is het tijd om in actie te komen. Tijd voor NonStop Present!
 
Wat doet NonStop Present? 
Vrijdag 14 en zaterdag 15 juni geven negen mensen een 'dag van mijn leven' aan een ander. Vanaf 15.00 uur zijn ze 24 uur nonstop Present projecten aan het uitvoeren. Ze starten 's middags in Dordrecht met een schildersproject. Daarna gaan de vrijwilligers in een verpleeghuis met mensen een spelletjes spelen, in de nacht rolstoelen schoonmaken in een verpleeghuis, pannenkoeken bakken voor de ambulancemedewerkers, brandweer en politie die nachtdienst hebben. Vervolgens gaan ze overdag weer aan de slag om een kinderkamer op te knappen, twee tuinen onkruid vrij maken en te wandelen met mensen in een rolstoel.
 
"Slapen kan altijd nog en daarom ga we hier helemaal voor! Doel? We willen voor Present Dordrecht minimaal 2000 euro werven.", aldus Anita Stigter, de vrouw achter de stichting.
 
Wat kun je doen?
Sponsor Anita of één van de andere nonstoppers. Je kunt sponsoren per uur of per project, of met een vast bedrag. Ga naar www.nonstoppresent.nl/sponsor-een-nonstopper/ en steun één van de vrijwilligers in Dordrecht (invullen bij zoekopdracht).
Je kunt ook rechtstreeks een bedrag overmaken op 53.39.24.065 tnv Stichting Present Dordrecht.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.