‘Roze in Blauw op Dordrecht Pride”

21 mei 2014 door Hennie van der Zouw
‘Roze in Blauw op Dordrecht Pride”

DORDRECHT - De afdeling Roze in Blauw van Politie Eenheid Rotterdam is zaterdag 31 mei 2014  vertegenwoordigd op de informatiemarkt van het roze festival Dordrecht Pride.

Roze in Blauw is een team politiemensen die de belangen behartigt van mensen die slachtoffer worden van incidenten omdat ze homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn. Een onderdeel van dit netwerk is een speciaal meldpunt Roze in Blauw 0800-7444477. "De politiemensen die in het netwerk Roze in Blauw zitten, doen veel meer dan alleen het beheer van het meldpunt.", vertelt Eenheidschef Frank Paauw. "Zij ondersteunen politiecollega’s die de aangifte van een dergelijke melding opnemen en de collega’s die het onderzoek draaien. Zo vergroten zij binnen de politie de expertise die er is op dit onderwerp. Ook geven zij voorlichting binnen de organisatie. En daar buiten."

De eenheid Rotterdam bestrijkt het gebied van Hoek van Holland tot Leerdam en van Lansingerland tot Goeree-Overflakkee. Het merendeel van de meldingen kwam uit Rotterdam, opvallend weinig uit Dordrecht en omgeving. "Het zou kunnen dat het meldpunt in de omgeving van Dordrecht minder bekend is. Dus daar gaan we wat aan doen.", verklaart Frank Paauw. "Aankomend jaar investeren we in deze bekendheid. Onder andere door aanwezig te zijn tijdens de Gay Pride in Dordrecht op 31 mei. Ook gaan politiemedewerkers van het netwerk bij scholen langs om samen met jongeren in gesprek te gaan over homo- en biseksualiteit en transgenders. We zijn benieuwd hoe het staat met de tolerantie rond seksuele gerichtheid onder de jeugd."

De informatiemarkt is zaterdag 31 mei en bevindt zich naast de weekmarkt op de Statenplaats in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.