Beter Voor Dordt roept op tot soberheid bij verbouwing van raadszaal

21 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Beter Voor Dordt roept op tot soberheid bij verbouwing van raadszaal

DORDRECHT - In de Gemeenteraadsvergadering van dinsdag 20 mei werd de verbouwing van de Raadszaal afgehamerd. Ruim € 140.000 gemeenschapsgeld is uitgetrokken om de Raadszaal te verbouwen en te voorzien van de nieuwste apparatuur. Ook zal de positie van de wethouders veranderen: zij moeten voortaan verplaatsen indien zij willen spreken.

Beter Voor Dordt vindt het niet te verantwoorden dat nu zoveel gemeenschapsgeld wordt uitgegeven, om high tech te kunnen vergaderen terwijl de stad moet bezuinigen. Beter voor Dordt staat echter alleen in deze opvatting, nu geen van de andere partijen hier ook bezwaar tegen hebben gemaakt. Beter voor Dordt roept dan ook op tot soberheid en bescheidenheid in de uitvoering van dit plan.

Toegegeven, de Raadszaal in het Stadhuis heeft slecht geluid en dit moet worden aangepakt. De inwoners die vergaderingen bijwonen vanaf de tribune, dan wel vanachter de computer, moeten worden bediend. Wat Beter Voor Dordt betreft legitimeert dit echter niet een complete verbouwing van de vergaderfaciliteit. De Raadzaal wordt door de Gemeenteraad gemiddeld 1 maal per maand gebruikt.

De fractie van Beter Voor Dordt is dan ook -buiten het verbeteren van de geluidstechniek- altijd tegen dit plan geweest en zal dit met een stevige stemverklaring bekrachtigen. Beter voor Dordt hoopt dan ook dat andere partijen alsnog bereid zullen zijn kritisch te kijken naar deze grote uitgave.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.