Prachtige magische ijsshow in Dordtse Sportboulevard

27 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Prachtige magische ijsshow in Dordtse Sportboulevard

DORDRECHT - Terwijl afgelopen zondag heel Dordrecht was gevuld met bezoekers aan Dordt in Stoom was op de ijsbaan in de Dordtse Sportboulevard ijsshow 'Time after Time' zien.

In een tweemaal uitverkochte ijshal kende de show vele hoogtepunten. De onherkenbaar gedecoreerde en belichtte ijsbaan was het toneel voor een magische  tijdreis, waarin Romy de Sterke als tijdreiziger vanuit haar tijdmachine  zich bewoog in verschillende tijden. 

De bijna 200 leden van Kunstrijvereniging De Drechtsteden (DDD ) van groot tot klein hebben een show neergezet die bij velen verbazing opwekte door zowel de prachtige kostuums, choreografie als het niveau van de schaatsers.

De choreografie van de show was in handen van Simone Kruithof, Nicole Goossens (regie) en Jacqueline Voll.  Deze voormalig wedstrijdrijdster en Holiday on Ice schaatsster tekende voor de choreografieën van de solo’s en groepsnummers van de uitgebreide wedstrijdgroep van DDD.

Beginnende schaatsers,  Nederlandse kampioenen en schaatsers op alle niveaus lieten in een ruim  anderhalf uur durende show zien wat ze waard zijn.

Soepel in elkaar overlopend lieten zowel de grote wedstrijdgroep als de recreatieve schaatsers een reis door de tijd zien.

Na een spetterende opening door de wedstrijdgroep werden in solo’s en groepsnummers het Wilde Westen, het oude Egypte, de Middeleeuwen, de Roaring twenties, de Future, de Griekse en Romeinse Oudheid, de Flower Power jaren en de Oertijd bezocht.

De schaatsers lieten het publiek versteld  staan van het kunstrijniveau en de veelzijdigheid van de 35 jarige  en in Nederland toonaangevende vereniging.

In een spetterende finale was de ijsbaan gevuld met alle schaatsers waar het plezier van afspatte en kan een periode van hard trainen en oefenen worden afgesloten met applaus en een staande ovatie van het publiek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.