Proef afvalscheiding Binnenstad en Crabbehof succesvol

30 mei 2014 door Hennie van der Zouw
Proef afvalscheiding Binnenstad en Crabbehof succesvol

DORDRECHT - De proef om huishoudelijk afval gescheiden aan te bieden en in te zamelen in een deel van de binnenstad en Crabbehof is succesvol. Dit blijkt uit een enquête van de afvalinzamelaar HVC onder de buurtbewoners. Om die reden gaat HVC de proef vanaf 1 juni, met enige aanpassingen, voortzetten.

De proef ‘Dordts Afval wordt Grondstof’ is vorig jaar september gestart op initiatief van de gemeente Dordrecht en HVC. Doel is om bewoners te stimuleren hun afval gescheiden aan te bieden en daarmee een bijdrage te leveren aan een schoon milieu. Uit een recente enquête is naar voren gekomen dat de meeste bewoners enthousiast zijn over de proef. Een deel van de respondenten gaf wel aan dat bepaalde dingen beter kunnen. Op basis van de uitkomsten van de enquête en de ervaringen van HVC hebben de gemeente en HVC besloten om de wijze van afvalinzameling op een aantal onderdelen aan te passen.

Gft-containers in de wijk
Uit de enquête is gebleken dat veel huishoudens in de binnenstad meededen met het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Via de enquête vroegen veel deelnemers om een vaste container om het gft-afval naar toe te kunnen brengen. Rekeninghoudend met deze wens in combinatie met de hoge kosten voor de inzameling heeft HVC besloten om gft-afval niet meer huis aan huis op te halen. In plaats daarvan gaat HVC gft-containers in de wijk plaatsen waar bewoners op elk gewenst tijdstip hun gft-afval in kunnen doen.

Opening gft-containers aangepast             
In Crabbehof blijven de mini milieustraatjes met containers voor gft-afval, papier, plastic en restafval staan. Op verzoek van bewoners past HVC wel de openingen van de gft- containers aan, zodat het afval er makkelijker in kan worden gedaan. Ook vervangt HVC de papiercontainers door een ander type container dat gebruiksvriendelijker is.

Eind 2014 zal HVC de aangepaste afvalinzameling evalueren, zodat zij volgend jaar plannen kan maken voor gescheiden afvalinzameling voor heel Dordrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.