Gemeenteraad geniet van veelzijdig Weizigt

05 juni 2014 door Eva Baars
Gemeenteraad geniet van veelzijdig Weizigt

DORDRECHT - Woensdagavond 4 juni bracht een delegatie van de nieuwe gemeenteraad een bezoek aan Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het bezoek stond in het teken van de veelzijdigheid van het centrum dat veel meer biedt dan alleen een Stadsboerderij. Middels een presentatie en een rondleiding maakten de raadsleden kennis met Duurzaamheidscentrum Weizigt anno nu en de ambities voor de toekomst.

Duurzaamheidscentrum Weizigt staat in de top 3 van Nederlandse natuur- en milieucentra en is een begrip in de regio, onder andere vanwege de duurzaamste Stadsboerderij van Nederland. Het centrum doet en biedt echter veel meer. Directeur Louise Bergenhenegouwen presenteerde de gemeenteraad de vier peilers van Weizigt; recreatie, educatie, cocreatie en binden en boeien. Met haar sterke netwerken en mooie faciliteiten richt het centrum zich op een steeds bredere doelgroep. Inwoners, organisaties en het bedrijfsleven van de Drechtsteden vinden in Weizigt een duurzaam platform.

Daarnaast slaat het bruggen en is het een cocreator op het gebied van duurzaamheid. Naar aanleiding van de gepresenteerde ambities werden door de raadsleden nieuwe ideeën geopperd om deze samenhang van Weizigt te versterken. Aansluitend aan de presentatie lieten de raadsleden zich rondleiden over het groene terrein en ontdekten zij met eigen ogen hoe mooi maar ook veelzijdig het terrein is en welke kansen het biedt voor de toekomst. Faciliteiten werden ontdekt en bewonderd: ‘Er groeien hier zelfs bananen, geweldig!’.

Duurzaamheidscentrum Weizigt is het centrum voor duurzaamheid in de Drechtsteden. Naast de educatieve en recreatieve functie biedt het centrum programma’s, activiteiten en faciliteiten aan het bedrijfsleven, organisaties en inwoners van de Drechtsteden. Voor meer informatie over het complete programma van Duurzaamheidscentrum Weizigt kijkt u op www.weizigt.nl.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.