VVD: 'Vaart maken met matchmaker om jeugdwerkloosheid in de regio te bestrijden'

05 juni 2014 door Hennie van der Zouw
VVD: 'Vaart maken met matchmaker om jeugdwerkloosheid in de regio te bestrijden'

DRECHTSTEDEN -  De VVD wil dat er voortvarender werk wordt gemaakt van een matchmaker, iemand die jongeren in de regio aan een baan koppelt. Er zitten 737 jongeren zonder baan in de regio Drechtsteden. In september 2013 werd een actieplan gelanceerd om deze jeugdwerkloosheid terug te dringen. Ruim driekwart jaar verder is er echter nog steeds geen start gemaakt met een matchmaker.
 
Er zijn vier instrumenten in het regionale actieplan die dankzij een rijksbijdrage kunnen worden ingezet. De startersbeurs, die jongeren aan werkervaring bij bedrijven helpt, is op initiatief van de VVD al sinds september 2013 actief. Eind 2013 is een leerwerkmakelaar aan de slag gegaan en binnenkort zal een communicatiecampagne van start gaan. Er is driekwart jaar later echter nog steeds geen 'matchmaker', iemand die werkloze jongeren koppelt aan een baan. Daar waar het uiteindelijk allemaal om te doen is.
 
De VVD heeft dinsdagavond in de Drechtraad verzocht om een debat over de voortgang van de aanpak van jeugdwerkloosheid in de regio. "Wij willen weten waarom die matchmaker er nog steeds niet is. Het geld vanuit het rijk hiervoor ligt klaar", zegt het Dordtse VVD raadslid Maarten Burggraaf. "Er is haast geboden, want de kans op een baan wordt kleiner naarmate iemand langer zonder werk zit." De Dordtse liberalen vinden het vreemd dat blijkbaar meer prioriteit is gegeven aan de communicatiestrategie terwijl juist de matchmaker jongeren concreet aan een baan kan helpen.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.