Fay (9) kiest beslist voor 'Oranje-gips'

11 juni 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - "Oranje natuurlijk!" Voor de 9-jarige Fay Aardoom uit Dordrecht was de keus snel gemaakt toen haar gevraagd werd welke kleur gips ze om haar arm wilde. Fay is immers Oranjefan. Wat vindt ze het leukste aan voetbal? "Dat ze gaan winnen", klinkt het beslist. "Nu kan iedereen zien dat ik voor Nederland ben." Het meisje brak haar pols bij een val van het paard.

Op de gipskamer van het Albert Schweitzer ziekenhuis mogen patiënten altijd al kiezen uit een assortiment kleuren, maar in tijden van Konings- en Voetbalgekte valt de keuze vanzelfsprekend vaak op oranje. Die kleur is momenteel dan ook extra voorradig. De timing van Fay is perfect: ze moet twee weken in het gips en in die periode zit Nederland in elk geval zéker in het toernooi.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.