Brandweer controleert horeca tijdens het WK: “Waar is hier de nooduitgang?”

11 juni 2014 door Hennie van der Zouw
Brandweer controleert horeca tijdens het WK: “Waar is hier de nooduitgang?”

DRECHTSTEDEN - Brandweer Zuid-Holland Zuid gaat tijdens het WK voetbal horecaondernemers bezoeken om hen te wijzen op de brandveiligheid. Horecaondernemers krijgen tips om zelf maatregelen te nemen om de brandveiligheid voor hun bezoekers te verhogen. Mensen kunnen thuis ook zelf zorgen voor (brand)veiligheid.

Brandweer voert controles uit, het gehele jaar door De brandweer Zuid-Holland Zuid voert niet alleen controles uit tijdens het WK. Het hele jaar door wordt de brandveiligheid gecontroleerd bij horecaondernemers. Aan de hand van deze controles worden er tips en trucs gegeven om de brandveiligheid van de horecagelegenheden te verhogen.

Extra controles bij horeca tijdens het WK
De brandweer voert extra controles uit tijdens het WK. Zij delen tijdens dit bezoek bierviltjes uit aan de horecaondernemers met daarop de tekst: “Waar is hier de nooduitgang?”. Het is belangrijk dat bezoekers zelf alert blijven, vertelt Gijsbert van Pinxteren van Brandweer Zuid-Holland Zuid. “Niet alle rood, wit, blauw of oranje vlaggetjes en kledingstukken hebben de juiste brandvertragende kwaliteit. In een overvolle horecagelegenheid kan dit gevaarlijk zijn en is het belangrijk dat bezoekers weten waar de nooduitgang is”.

Waar kunt uzelf op letten in huis?
Gaat u thuis met familie, buren, vrienden of bekenden de WK wedstrijden kijken? Let vooral op de veiligheid van versieringen. Goede versieringen zijn niet gemakkelijk ontvlambaar, dit staat altijd vermeld op de verpakking. Hang de versieringen op minimaal 50 centimeter afstand van spotjes en andere apparaten, waarvan de oppervlaktetemperatuur kan oplopen. Gebruik onbeschadigde verlengsnoeren. Rol kabelhaspels bij het gebruik altijd helemaal af en verleng een verlengsnoer nooit met een ander verleng-snoer.

Woont u in “de oranje straat”?
Is uw straat versierd voor het WK? Houd dan rekening met de bereikbaarheid van uw straat of buurt voor brandweer en ambulance. Zorg dat versieringen boven de openbare weg hoger dan 4,2 meter hangen en houd een breedte van tenminste 3,5 meter vrij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.