Nico van de Poel nieuwe directeur Publieke Gezondheid

16 oktober 2012
Nico van de Poel nieuwe directeur Publieke Gezondheid

ZUIDHOLLAND - Het Algemeen Bestuur van de Dienst Publieke Gezondheid en Jeugd in Zuid-Holland Zuid heeft de heer drs. Nico van de Poel met ingang van 1 oktober 2012 benoemd tot directeur Publieke Gezondheid.

In juli 2012 is de gemeenschappelijke regeling Zuid-Holland Zuid gewijzigd in de Dienst Publieke Gezondheid en Jeugd. Drie organisatieonderdelen uit de oude Gemeenschappelijke Regeling vormen deze nieuwe dienst. Het betreft de twee sectoren, Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (BLVS) en de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ) en de regiostaf Zuid-Holland Zuid. ‘Dienst Publieke Gezondheid en Jeugd’ is de voorlopige werktitel. In januari 2013 wordt de officiële nieuwe naam voor de dienst gelanceerd.  

Directie
Nico van de Poel (Amsterdam, 1954) was eerder werkzaam als gemeentesecretaris in Zwijndrecht en tot juli 2012 aangesteld als regiosecretaris van de regio ZHZ. In deze periode heeft hij gefungeerd als eerste adviseur van het regiobestuur en hield hij nauw contact met de 19 gemeenten in de regio ZHZ. Van de Poel is sinds september 2011 waarnemend directeur GGD.  De directeur Publieke Gezondheid treedt op als extern vertegenwoordiger van de dienst en draagt zorg voor de aansturing en samenhang van de organisatie. Als directeur Publieke Gezondheid is Van de Poel verantwoordelijk voor het verbinden van de reguliere preventieve gezondheidszorg en de (voorbereiding op) opgeschaalde zorg gedurende een ramp of crisis.

De nieuwe organisatie krijgt een tweehoofdige directie. Naast Van de Poel als algemeen directeur is de heer drs. Arjan Zwaan benoemd tot adjunct-directeur. Zwaan (Dordrecht, 1969) is sinds 2009 werkzaam als directeur Bureau Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten en nauw betrokken bij de reorganisatie en de vorming tot een nieuwe dienst.

Harry Wagemakers, wethouder maatschappelijke ondersteuning in Dordrecht en voorzitter van het Algemeen Bestuur van de dienst Publieke Gezondheid en Jeugd, is blij met de benoeming van de directie van de nieuwe dienst. “Het bestuur kijkt uit naar de samenwerking met de nieuwe directie. Wij hopen daarmee te komen tot een goed functionerende dienst ten behoeve van de inwoners in Zuid-Holland Zuid.”
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.