Triple voor DeetosSnel B1

17 juni 2014

DORDRECHT - Na het landskampioenschap in de zaal en het veroveren van de beker (Zuidwest) is DeetosSnel B1 ook Nederlands Kampioen geworden op het veld. In de finale van het NKD werd op eigen veld met 18-12 gewonnen van PKC/Hagero B1.

In het eerste deel van de wedstrijd gaf DeetosSnel direct het visitekaartje af en hoewel de ploeg duidelijk liet zien beter te zijn konden de spelers dat nog niet direct uitdrukken in de score. Via 3-1 stond er uiteindelijk ‘slechts’ een 4-3 voorsprong op het scorebord na vijftien minuten. In het tweede gedeelte van de eerste helft vielen de doelpunten wel en wist DeetosSnel de tegenstander volledig te overklassen. Via een 8-3 tussenstand werd de rust bereikt bij 11-4.

Na de rust begon PKC B1 fel en gedreven aan de tweede helft en bracht het gat terug naar vijf doelpunten (11-6). DeetosSnel liep echter opnieuw uit naar 14-6 en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. Met een voorsprong van acht doelpunten (17-9) was er ruimte voor een applauswissel voor aanvoerder Wessel van Nes (met zeven doelpunten topscorer van deze wedstrijd). In de slotfase wist PKC nog enkele keren te scoren en de eindstand op 18-12 te brengen, waarna het team van trainer/coach Patrick Muurling voor de derde keer dit seizoen de medailles, bloemen en de beker in ontvangst mochten nemen.